Saturday, February 13, 2010

Rm 300??



ASSALAMUALAIKUM.


ape agk2 nak buat kalo ada rm300 kat dalam poket korang?? kalo dulu kat skolah spe yg ade rm300 dlam poket dye kire dye pling kaye ah tu.HAHAHA.leh poyo2 blanje membe kat Koop,leh beli enset baru ade kamera,leh uat tnggung fly spanjang tahun!!




tulah dye fikiran kolot ketika di zaman persekolahan.HAHAHA.tak penah fikir duet tu boleh gune tok bnde2 laen.




" Percaya atau tidak dengan hanya bermodalkan rm300 anda boleh melancong di seluruh Malaysia dengan complete tempat tinggal, makanan, tapi kalau korang pandai bajet boleh beli cenderahati sekali. "









HAHAHA.tiap kali aq dengar ayat tu buat aq excited!! itu juga maksudnya aq da bngun pagi ( sungguh janggal ) dan dok mengadap depan 8tv pkul 12 tngahari ari sabtu tngok cite Destinasi Bajet !! nilah rancangan berbentuk informasi yang bertujuan membantu korang melancong dalam Malaysia dengan budget yg best!! Rm300 je pon!!




pelah.. spe budak2 yg x pergi PLKN tu kalo korang buat kerja papepon skalipon.x kesah ah cashier ke,waiter ke,bsuh pinggan kat kedai mamak ke.pling koman gaji sbulan korang mesti atas rm300 kan?? ( spe keje dapat bawah rm300 kowang jadi hamba,bukan kerja tu )




yg pegi PLKN kompem dapat elaun punye.not bad gak ah.HAHAHA.lagi bes kan?? dok utan pon lehdapat duet.yg msalahnye kepade sesiapa budak yg xde kehidupan nie.kowang nak rm300?? hmm...pndai2 lah ek.g uat keje part time ah jngan asyik tido je.HAHAHAHA.



pe yg menariknye Destinasi Bajet nie die pegi melancong kat 1 tempat then dye tnjuk ah sume bnde bes yg ade kat sne.bkan stakat tempat2 pelancongan je tpi dye snggah gak kat kedai2 mkan nak tnjuk makanan2 tradisi yg ade kat sesuatu tempat tu.mksudnye kowang boleh cuci2 mate gak tngok mkanan.HAHAHA.yg pnting BUDGET diutamakan.







cakap bnyak pon x gune gak kalo kowang x nak pegi melancong.pegilah melancong semuanye ade di Malaysia.hoi hoi.HAHAHA.tapi aq ttap suggest korang tngok show nie sbb memang best!!pengacare Destinasi Bajet nie Qushairi Razali a.k.a Qi a.k.a Chi ( tyme dye kat OAG ) pon best gak.lawak dan tak membosankan.rmbut pon lawa.HAHAHA.



dye pon berlakon kat Blogger Boy.
Jadi kepade mereka yg mengikuti rombongan smbil belajar ke Sunway Lagoon senin nie.pndai2 ah budjet ye.HAHAHA.jngan boros!! budget kite pon x banyak. seludop ah mkanan skit2 tau.

adios.from Russia with love.HAHAHA.salam.

p/s: stau aq cite nie da abes.x tau ah 8tv ulang bile.x pon tngok je kat YOUTUBE.



1 comment:

ain said...

aq ske gak tgk!!!love qi..