Wednesday, February 3, 2010

asal usul nama anda

assalamualaikum

hello,pe kabo semua? ha..ari ni ak akan menulis tentang sesuatu yang rmai bdak2 d smap tatau..hatta pelajar ppuan batch xtrovert sdirik..walaupon dikatekan sudah sehati sejiwe sejak 5 tahun yang lalu.. aku tau yang korang msti tatau kan mane datangnye name2 yang sudah x lekang di bibir anda seperti UCOP, BOTET. PALO, J, LAICI, EBAU, n beberapa name lgi..haha.. mulelah tu..sekarang baru konon2 nak terpk..selame ni ko sebut ikut suke je ek.. x pk langsung kesan dan akibat yang bakal diterime..hahaha

baiklah,hari ni aku rase nak mmbongkar satu persatu rahsia name2 ni..kite mulakan ye dengan ak rase rg yang 1st skali namenye ditukar,iaitu UCOP!! haha..snanye ak sian ngan dak ucop ni..lagi2 ak pnah terbace status dye kat frenster lu..'my name WAS fazreen izuan'..haha..sedey gak ak tgok dye tules cmtu..tapi apekan daye..aku hanya mmpu menolong dengan teros mmanggil name tuh..hahaha..cter name tu kalau x silap ak mase orientasi f1..amek ko..baru2 masok dh tuka name..tyme tu ucop ni kire otai r..haha..pastu rmai r bro2 nak nyakat dye..kalau nak cter snanye ucop gak r paling brutal skali denda dye kene..tapi ak xkan tules..mnjage sensitiviti kaum2 d malaysia..disebabkan name dye x brape senang untuk dpanggil tyme tuh..ye r kan..nak buli bdak xde nye nak panggil fazreen or izuan ke..bapak mnjenye bunyik..last2 diorang spakat mmanggil UCOP..bersempena name abang angkat nye..hahaha..sian2..tu r sejarah name beliau sehingga kini..ak tatau r kalau ade x dak junior yg tau name dye btol..

seterusnye..kite beralih lak kepada PALO..haha..bunyik name cm glamour je tapi sejarah dye klaka bangat..hahaha..korang ingat x dulu2 fesyen rambut bliau agak tumbesaran sket ditambah lagi dengan tumbesaran kepalanye..maka dari situlah bdak2 haitham zaman dulu2 panggil dye KEPALE..haha..dari KEPALE di shortform kan sket kepade PALE..tapi name PALE ni mcm manje sgt r lak..nak sebut pon kene leperkan mulot lu..jadi bagi mnyenangkan nye make bermulalah name PALO...hahaha..KEPALA BESAR!!! ..sori ye palo..

baeklah..yang ni ak rse best sket..sbb nak sebot name dye pon x susah..hatta org x phm base melayu pon ley sebot..seblom tu,mari kite semua belajar huruf ye.. a,b,c,d,e,f,g,h,i....lepastu....J!! haha..asalkan ko ley sebot huruf tu ngan btol..ko dikire berjaye mnyebut name bliau dengan makhraj yang paling btol skali..haha.. nape smpai bgitu skali ye name bliau??hurm..meh kite selidik..hahaha.. ak rase name tu dibagi sebab perwatakan bliau yang agak JIWANG!!..haha..pehal ko x caye ke?? ko lom tgok lagi tyme dye ckp tepon ngan awek dye cmne..haha..ko lom tgok lagi cmne ayat2 dari dye ley mmbantu mnyelesaikan segala jenis masalah perchentaan didunia yang fana ini..tu ko lom tgok lagi cmne care bliau mngajar cara berinteraksi ngan kaum bkan sejenis..hahahaha..lbey2 lak ak nih..jadi disebabkan kejiwangan bliau tuh..maka rakyat jelata bermesyuaratla untuk mncari name yg paling sesuai bagi bliau..nak dipanggil jiwang..pnjang n x brape best..lalu muncullah name J sahaja dan akhirnye name tu dipersetujui lam mesyuarat kabinet..make itulah name bliau sehinnga ke hari ini..hehe..sorry ye j..

yeah..yang ni name dye agak plek lak..BOTET.. ko tau dari mane name ni..hahaha..ak rase name ni tyme f1 gak muncol nih..ni sume disebabkan seorg yg bername luqman...hahaha..tyme botet mule2 masok..dye dah mnjadi perhatian oleh dak2 ni..bkan sebab rupa paras yg menawan,tapi dsebabkan rupa paras yang mnyerupai kucing lam katun SI BOTET..hahaha..klako do mnde nih..jadi d situ mncullah name ni..n botet pon bermuke redha je mnerimenye..kate muke kucing..ak pon plek,muke kucing ke muke redha ni??hahaha..tapi papehal sume luqman punye pasal..

baeklah, sekarang turn LAICI lak..haha..name ni mmg org pon tatau pesal ley melekat pade bliau.. tapi mngikut buku sejarah yang telah diselidik, name ni diberi oleh seorg brother kat tiroi tyme laici n fifi same2 fly pade suatu hari nih..ak pon tatau pe bro tu pk snanye..yg pasti laici gak yg popularkan name ni..sbb klau dye x gtau kitorg mnde bro tu ckp,xde nye kitorg nak pnggil bliau laici..baek pnggil taik ke..hahaha..taik tu dipanggil sbb rambut dye..

ok2..banyak gak rupenye..ak pon dah letih ni..xpe2..smgt nak mmbongkar rhsie punye pasal..seterusnye ialah MANAP..name bliau ni snang je..xyah susah2..ni sume sbb tradisi SMAP je..iaitu salah seorg dari mane2 dak f4 yg baru masuk..otomatik akan dipanggil manap..jadi MANAP r org yg dirasakan paling sesuai dipanggil manap disebabkan manap mmnuhi standard dan kriteria manap2 sekalian..huh..tapi smpai skrg ak xtau pe kriteria tuh..n MANAP ni jugelah manap yg terakhir d smap..sbb f5 '10 ni xde yg bername manap..

yang ni 2nd last..sbb yg last nnti agak gempak gak r name dye..ok2..skrg ni ak nak story lak pasal EBAU..haha..insyaAllah korg akan mngenali jejaka kelantan nih..name ebau ni snang je dapat..ade r satu hari tu,ttibe lak pehal ntah dye mnyebot perkataan 'kerbau'..snanye x jadi masalah pon nyebut pkataan tu,tapi masalah mule timbul bler EBAU sebot kate2 itu dengan loghat sengau kelantan nye..hahaha..mau x ketawe gler2 tyme tuh..klo ko dgr dye sebot skrg pon,msti klako lg..hahaha..sian EBAU..

yg ni last dah,sbab ak dah letih..ok korg msti knal LOLAN!..haha..kembar kepada fifi..tapi sian bliau..abangnye name disebot btol..bliau x pule..nape name bliau jadi macam tu skali?? haha..ni x laen x bukan keje durjana PALO n AWI..hahaha..tyme dye mule2 masok lu lam klas,tyme dye bcakap mule2,loghat n9 dye punye la pekat gler..pakat gelak rmai2 je dak2 haitham tyme tuh..jadi name dye tyme tuh stret bertukar kepada 'LOghat negeri sembiLAN'..jadi untuk memastikan name tu ringkas dan lebey mesra alam..kite amek saje pangkal dan hujungnye lalu jadiklah LOLAN!!..hahaha..

ok2..ni je ak nak cter..kalau ade name2 best lgi nnti ak smbung..pade yg terkena,sorry la yek..alaaa korg xkan nak marah2 lagi..tu dh jadi kenangan terindah tu..ko xkan dengar nye lagi name2 korg ni bile dh tue nnti..n tyme tu korg sume akan rindu kt kitorg yang pnggil name tu..syahdu r lak..ok la..bye2

2 comments:

|nasi dagang| said...

oi....mne asal usul BONG???

|nasi dagang| said...

bong x penting.
sng sngt.
bong --> zubong.haha.