Wednesday, February 24, 2010

Illuminati dalam Digimon??!!

ASSALAMUALAIKUM

Post nih pndek jek. nak tnye pndapat korg ttg gamba nih.Ak tgh tgk citer digimon kat utube. ttibe ak terperasan bnda nih. .Cbe tgk.


Cube tgk simbol kat tepi kotak2 tuh. Bkn ke tuh simbol illuminati?? Kebetulan atau tidak? ak rase x. So, berhati2 la... =(

Monday, February 22, 2010

malam operasi

assalamualaikum w.b.t
bertemu lgi kite dimusim y kdue ni yek.so gua bkn ap.mlm tdi gua bkak laci almari dlm blik gua y gua mmg xbkak nk dkt setaon da.syes beterabor lipas merayap kuar dr laci 2.gua y mmg dikenali sbg panakot lipas ni pn melompat r tnda ketakutan.tnpa memikr pnjg,gua teros mncapai ridset y ad dtepi pasu bunga mak gua 2 lalu menyemburknnye pd lipas2 td sme je posing dye dlm iklan ridset kt tv 2.cme y ni gua smbor lipas r.well gua bkn nk cte psal lipas senonye..

ble lipas2 td da mati,gua pn amek r 1 file y gua smpan dlm laci 2.ble gua bkak je file 2,ttbe je fikiran gua mlayang sme gak cam y tejdi pd watak dlm drama melayu 2.ap y gua igt?haha..gua igt 1 cte dlu y senonye pengalaman gua gak r kt skulah y terchenta 2.sal ap?gua pn xtw r nk ckp sal ap.tp lbey sedap klau dipggil sbg kmpulan pncegah mksiat r.haha..

ok gua nk mle cte dye.gua rse cte ni blaku mse gua f4 kot.mlm 2 cm bese group gua buat rutin wajib ktorg kt kolah musolla 2.mse 2 jam tpat mnunjukkan kul 11.30 wlopn gua xpkai jam senonye.tp gua xbape nk igt spe ahli2 group gua mse 2 sbb mse 2 aktviti group ni xrmai y mmpeloporinya lagi.so ktorg pn stat r aktviti kt dlm kolah 2.stat ngn bungee jump.fuh!bes gle.gua r otainye.rmai y jeles ngn gua sbb jump gua lmbot gle cm maknyah y jge pasar mini suka ria 2.so byk ag r aktviti y ktorg wt mlm 2.gua mleh nk cte sbb gua nk cte sal mnde len.

tgh syok2 mndi,ttbe bapak bwk cte y ad dak skulah 2 gk r nk wt projek kt kls mlm2 bute 2.peh ttbe je group gua rse panas mlm 2.dgn bekalan iman y ad,group gua tekad nk wt operasi mlm 2.kononnye nk cegah mksiat r.xtw plak group gua ni beriman rpenye.ptt r msing2 pkai short dan tight mse mndi 2.so xpe r.gua ikot je.ps2 ktorg gerak ke blok klas.rmai gak r.tp gua xksah.y gua kesah sejok gler nk mati.ye r.seluar basah,baju kuyop,mne xkecot.haha..

ktorg mle2 grak 1 kumplan siap wt gye pistol djari.fuh sebjik cm polis dlm gerak khas 2.tp ble tgk blakang,basah abeh lntai dek sluar ktorg y basah 2.haha..smpai je kt trowong kt blok mkmal kimia 2,ktorg amek kputusan pecah dua supaya pergerakan ktorg lbey efisyen.gua pn join group a.group gua amek blok f5 bwk kedpan.y group 1 lgi amek blok y blakangnye.so group gua pn cek r tndas n tmpat2 len y disyaki.

dlm 20 mnit kmudian ktorg sume jmpe blk kt terowong td.malangnye ktorg gagal jmpa ape2 bukti.peh pnas abeh mse 2 wlopn gua tseksa abeh dek kesejukan mlm+baju basah kuyop.so ktorg pn amek kputusan smbung balik aktviti di pool...ble jam tepat mnunjukkan pkul 1.30 ktorg pn kuar dr pool.ttbe bapak ajak ktorg wt 1 operasi lg.kli ni dlm kmpulan y lbey kecil dan rhsia.gua pn join skali.bapak pn cte msalah y belaku pd suspek td smbil mnunjukkan sbatang rokok sbg bkti kukuh kes ni.gua pn nek ats lu.tukar baju ps2 trun blik musolla.ktorg wt musyawarah jap dlm musolla 2 smbil disusuli dgn solat tahajjud dan sbgainye.gua da kte.group gua beriman.haha..

ktorg pn mlekn misi.bapak antar sorg nek ats utk pggil suspek.ktorg nk soal siasat r kononnye.tp mlangnye xdijumpai.nmpknye suspek ktorg da kabut lari krna ketakutan.peh pecot abeh!bapak pn mle pnas.ktorg pn sme.kli ni mmg btol2 pnas sbb gua da tukar baju.da xbasah da.tp malang gk ble bapak kol dri ats y suspek mmg xdtemui.so ktorg pn kcewa gle r.bukan ap.sbb xdpt nk tmpaskn 1 kmpulan mksiat mlm 2.ktorg pn troskn bezikir mlm 2.fuh gua kte skali lg,group gua mmg beriman.haha...

ttbe gua rse ad ssuatu mrayap ats kaki gua.ceh lipas td rpenye.gua pn mlompat buat kli kedua smbil mnjerit tnda gagah.fuh gua da tesedar dri lamunan gua.kli ni gua xridset da lipas 2.gua amek kerusi dlm blik gua ni ps2 gua kasi hntak skali.mmpoh tros.pdn mke.haha..tp gua pkr2 blik,pengalaman 2 mmg bes r.xsgke gua ad group y beriman dan sggup bejuang xkre sejuk nk mmpoh utk mncegah kemungkaran ybelaku dskulah 2.thniah gua ucpkn pd group gua 2.so pd group gua,gua rse elok kte begabung blik sbb gua rse kte bley dpt job kt jakim 2.join kmpulan pencegah mksiat dyorg utk cegah mksiat dluar sne.bgos 2.k r,gua chow lu...

Sunday, February 21, 2010

ini dorm bukan hotel.



Assalamualaikum.












" pesal dorm kamu kotor sangat nie, nak duduk dengan tikus ke."









" ini dorm ke tangki pecah nie. "










" saya pon peliklah macam mane kamu boleh duduk dengan keadaan dorm camnie rupa. "






owh. mengape mereka semua mencaci kami?? apa kesalahan kami?? dorm mane yg dimaksudkan yg mendapat pujian meninggi daripada semua warden2, pakcik2 penyelia, makcik2 sapu sampah, KP , BDK , malahan organisasi tertinggi sekolah??










dorm ini sentiasa tidak sunyi dengan gelak tawa, gurau senda dan pelbagai jenaka. menjadi pujaan bagi sesetengah pihak dan semestinya igauan mimpi buruk kepada junior2 yg tidak segan silu melawati senior2 mereka yg baek2 belaka.











dorm yg dimaksudkan adalah dorm AL-MAUDUDI. class of 2008-2009.






dorm ini telah mendapat pengiktirafan oleh pihak sekolah sebagai dorm terceria dalam setiap aspek kehidupan bukan sahaja dari segi hiburan malahan makanan, kemudahan tempat tinggal, malahan prasarana yg disediakan juga amatlah bermutu bagi kesemua ahli Extrovert.






untuk hiburan, kami menyediakan kemudahan pinjaman buku2 serta majalah percuma kepada setiap ahli form. Wisel !, Kreko, Utopia, Hype!, Mastika. anda cuma namakan pasti kami ada semua itu selepas pulang daripada outing. anda hanya perlu berkata perkataan after dan buku itu hampir pasti anda dapat baca.






tak cukup?? kami juga menyediakan permainan menimbang bola, bermain badminton dan pertandingan futsal. pertandingan ini terbuka kepada semua ahli extrovert, tetapi kami suka berlawan dengan junior dengan 3 paket maggi kari sebagai taruhan. siapa menang?? boleh ke dak junior nak melawan?? HAHAHAHA.






malam hari pon kami sedia bermain. HAHAHAHA.





perkhidmatan kami tidak terhad kepada mengambil air sahaja. itu perkhidmatan biasa. kami menawarkan perkhidmatan membasuh baju pada hujung minggu, mengosok baju di dalam dorm ( bukan di bilik seterika ) dan perkhidmatan mengecas handphone2 anda semua yang mahal2 belaka. ( sampai timbul kes )




ini pule merupakan side view terbaek dari dorm serba indah ini..tetamu dorm akan dpt melihat pmandangan court takraw yg permai dan yg pasti ianya bersebelahan dgn musolla(tiada dlm gambar) , cerite pasal court tkraw mmg byk , kat situ r tmpat dak2 f1 yg dtg ke skul dgn mmbawe segulung ijazah upsr bersame tangisan kegembiraan menangis sekali lg sbb kene torture tyme orientasi..dan jeritan akan paling byk ddengar dr bilik ini , walaupon tyme tu kami maseh f3 ,haha..kat situ gak kejohanan futsal batch xtrovert diadakan setiap ujung mggu n kat situ jugak r tmpat kami megusha awek2 umah sukan train kawad..hahahaha..


owh, ia tidak berhenti di situ sahaja. kalau anda bernasib baek anda akan dapati senior2 form 5 di dalam ini dorm juga. ( ketika form 3 ) apa yang menarik tentang mereka? anda boleh menghadiri sesi MARI BERCERITA BERSAMA SENIOR , sesi belajar dan mengajar tentang akademik dan sesi mengutuk dan dikutuk. ( part nie sume kena tahan maki ).






gambar terbersih pernah ditangkap.





side ini hanya kami khaskan untuk tidur sahaja. walaupon agak ' simple ' tetapi ianya amat bermutu tinggi. 5 star gitu. kalau anda tidak mahu tidur di atas katil kami ada menyediakan sofa TOTO yg amat lembut dihamparkan dibawah lantai yang terletak betul2 di bawah kipas. jika permintaan terlalu tinggi segala tilam akan dibentang di bawah dan selautan manusia akan kelihatan. ahhhh....indahnya.







side nie dikhaskan untuk majlis2 rasmi sahaja. segala jenis perbicangan dan perbicaraan melibatkan pelbagai jenis kes pernah dilakukan di sini. tidak ketinggalan juga ujibakat untuk pemilihan ke kejohanan sukan sekolah, MTAQ, malahan di sini juga pernah berlaku penyiasatan tentang kes ' air kencing kucing di celah antara dua loker '. kes ini dijalankan dengan penuh teliti dan menyeluruh sehingga hampir semua ahli form dan dorm disoalsiasat oleh seorang penyiasat hebat. hasil siasatan dan kesimpulan kes dirahsiakan sehingga ke hari ini dan suspek utama masih bebas berkeliaran.



apa lagi yang best?

t r ak cter , laptop broke down..ni pon kene gune mesin taip lame ni..k chow






jom makan

assalamualaikum


Hello semua.. hari ni kite bertemu lagi..dan lu orang akan membace lagi sebuah kisah idop dak2 terencat akal smap labu dari batch 0509 yang bername lelaki.. or name glamour lam bahasa smap, PUTERA! baeklah, ari ni gua akan bercerita tentang tabiat2 pelik dak2 terencat ini lam memilih menu2 untuk dijamah bagi mengisi kekosongan jiwa ketika di dorm.. dan pastikan anda juge mncube resipi2 yang akan diberikan ini.. hehe..

Baeklah, resipi yang pertama yang akan gua ketengahkan ni merupakan satu resipi yang x mungkin terlintas d fikiran chef wan untuk dijadikan menu ketika makan tengahhari mahupun ketika berbuka puasa sunat di hari isnin.. iaitu resipi yang gua rase dicipte ketika tingkatan 2 kot, iaitu ketika kami orang sume mengalami satu starvation yang amat dahsyat.. maka ketika itu terciptalah resipi biskut kering dimakan ngan sos cili tibai dari kfc..wahh, lazat yang amat dirasakan ketika itu.. sekali cube pasti terase mahu dilumurkan lagi sos di atas biskut itu..ini kerana seni penciptaan nye ditambah dengan tekstur makanan itu yang menggamit selera lidah yang merasenye sememangnye satu kepuasan yang dicari ketika kebuluran yang amat dahsyat.. dalam sekali ritual memakannye sahaje, dianggarkan satu tin biskut bersama sebotol sos cili tibai mampu dihabiskan..wahh nikmatnye.. n dari tahun ke tahun, resipi ini mengalami pnambahbaikan iaitu dengan menggunakan pula biskut gula, biskut jagung, n tidak lupe kepada sos cili yang bertransformasi dari sos cili tibai kepada sos botol besar GIANT.. inilah makanan yang pasti memukau selera sesiapa sahaja!!

Seterusnye, lu orang sume ade milo fuze x?? ow nak simpan ek wat minum tyme nak study..ok2,tp soleh sungguh jwapan tu.. sbb gua rase r mane ade orang wat cmtu lagi di zaman ledakan atom kecanggihan dan kemajuan teknologi dunia masa kini.. lu orang memang x canggih r klau asyek makan makanan tradisional cm milo fuze tu.. ey dunia dah maju n ape gunenye teknologi klau x digunakan.. sekarang lu orang sume pgg milo fuze d tangan sebelah n sebelah lagi pegang seterika.. yess seterika.. diulangi seterika.. seterika tu lu ingat untuk adek2 manje f1 utk gosok baju lu je ke.. patutnye tyme adek2 tu gosok lu bagi skali milo fuze.. bia mereka orang sume ingat tu hadiah untuk mereka orang.. tyme tu la lu kate dengan sekuat hati..' gua nak lu seterika milo tu skali!!' haha.. dah jimat.. xyah g langkawi untuk cari coklat duty free.. dah siap milo seterika.. keras dan mantap.. bagi awek pon awek kate ko romantis.. siap minx lebey lak tu.. nak bagi mak ayah rase bf pandai masak coklat.. memang sewel awek tu

Seterusnye mmang xde.. sebab gua rase gua x dapat berfikir ngan waras malam ni.. abes sume gua lupe.. tapi setakat megi makan lam baldi, n laen2 sperti milo dak f3 nye kem diorang x smpat bukak lagi kitorang tibai wat lam baldi besar ade gak.. ade yang pelek makan megi ngan susu pekat.. tu bukan kami.. tp tu monyet f5 yang suke menyinggah dorm kami waktu kami f3.. ade gak yang mengamalkan pengambilan telur mentah tiap2 hari.. kononnye bagi menjage badan dan kelihatan metroseksual kepada budak2 tadika kemas yang baru belajar perkataan mengorat.. n macam2 lagi..

Tapi yang paling penting dan selaku sumber makanan utama kami sewaktu SPM ialah restoran RUDY.. untuk pengetahuan semua, rudy merupakan tukang masak kantin sekolah, pernah tercalon sebagai tukang masak terbaik rantau asia pasifik tahun 1989, memenangi best autoshow car lam pertandingan menggubah kereta kancil anjuran kelab kesenian islam, n yang paling penting menjadi peserta terawal yang pulang apabila resume nye dihantar kepada rancangan iron chef.. namun begitu, beliaulah tukang masak TERHEBAT alaf ini!! kalau x x mungkin kitorang akan makan kat situ hamper setiap hari.. walaupon dm ade makanan..

Dan pembantunye merangkap pelayan kantin, EPOL @ SAIPOL!! merupakan anak didik roslin hashim lam sukan badminton, bercita-cita mmbuka pusat modelling cawangan surabaya utara, n merupakan steward MAS selame 2 tahun..(cukup ke tinggi) .. namun begitu,papepon status beliau, kunjungan kami semua tidak akan lengkap tanpa layanan mesra yang diberikan oleh beliau..pegang2 tangan, ayat2 double meaning..wakakaka.. kami rindu semua itu!!

Ok2..setakat ini sahaja.. semoga bertemu kembali.. thx mmbace n bubye..




Tuesday, February 16, 2010

Illuminati di Sunway Pyramid

assalamualaikum


pertame sekali, terima kasih kerana terus-menerus menjenguk blog ini.. disamping bercerite tentang kehidupan2 kami sewaktu di smap labu terchenta, gua juge terase nak menjalankan tanggungjawab sosial gua pada masyarakat malaysia khususnye yang mengaku menyembah ALLAH yang esa.. iaitu hari ni gua nak berkongsi secubit segenggam pengetahuan gua melalui pendengaran dan penglihatan yang telah dianugerahkan kepada gua tentang satu topik yang cukup mega tetapi masih tidak disedari oleh kebanyakan masyarakat dunia hari ini iaitu berkaitan iluminati..


dalam post yang lepas, telah dijelaskan serba sedikit tentang iuminati ini.. namun,gua tau lu orang sume x mungkin akan ade kerajinan menyelongkar kembali post yg lepas.. jadi gua akan cube ceritekan serba sdikit..

Scara ringkasnyer, Illuminati ni merupakan sebuah grup rahsia yang terdiri dari kumpulan org2 elit, org kaye dan berpengaruh. grup nih menganggap Dajjal sebagai tuhan diorang. So, function grup ni adalah untuk meng"prepare" dunia nih untuk kedatangan Dajjal. Jdik, ape kaitannya dgn Sunway Pyramid? Dalam hal nih, kite kene tgk asal usul kumpulan Illuminati nih. Diorng berasal dari zaman mesir purba lagi, di mana diorang dulu sembah matahari and anggap yang matahari tuh sebagai satu medium kot, atau macam satu tribune kpd Dajjal. So, diorang bawak la diorng nyer culture ngan civilization diorang tuh. Stiap bende ade makna die yg tersirat. Kite start ngan bentuk piramid.

So ade ape dengan bntuk piramid? ape salah nyer kalau bentuk die camtu kan? memang betol. bentuk tuh mmg xde masalah tapi buat info korang semua, bentuk pyramid nih adalah antara bentuk2 yg paling berkuasa dalam mengalirkan aliran tenaga.be it tenaga positif atau negatif. selain dari bentuk pyramid, bentuk2 yg jugak berkuasa dlm mengalirkan tnaga ialah bentuk kubah [dome], bentuk octagon dan laen2 bentuk yang x brape nak heat r berbanding yang 3 ni.. sebab tuh la kalau lu orang sume tgk msjid, ade kubah, menara lak bentuk octagon, same cam vatican city ade kubah dan lain2. so sebenarnye ade tujuan die buat masjid camtuh, nak mengalirkan tenaga positif ke kawasan sekeliling. tapi lain lak halnyer kalau kite amek contoh Sunway Pyramid. cube korang pikir ape yang belaku kat dalam tuh, melepak, dating, buang mase, x solat n macam2 lagi. and so tentulah tenaga yang die alirkan "negatif" kan? ni cme assumption gua, tpi gua rase korang dapat grasp idea tuh.


Next is patung nih. sape x kenal firaun laknatullah yg pernah mengaku jadik tuhan. tpi tuh zaman mesir purba dulu kan? ape kene mngena ngan Illuminati pada zaman moden kini?



Untk info lu orang semua, sebenarnye orang yang memegang grup Illuminati nih berasal dri keturunan darah firaun. Diorang [firaun kan ade byk] la yg mengasaskan grup Illuminati nih, cume name Illuminati tuh xde la dulu. Tamadun diorang sebenarnye x musnah tetapi still continue to exist n diorang la yang mengasaskan tamdun rom, kmudian bertukar ke kerajaan england n seterusnya kepada kerajaan amerika pimpinan barack obama sekarang ni. so, queen elizabeth nih brasal dari keturunan firaun sebenarnye. tuk info lagi lanjut tgk la The Arrivals kat youtube..lepas tgok the arivals ni, lu orang juge akan tahu yang kesemua pemimpin2 amerika adalah dari darah iluminati, termasuklah obama yang dikatakan mampu mengubah dunia. so konklusi nyer, ngape la nak letak patung firaun laknatullah tuh, ape la yg mengagumkan sangat smpai nak bwat patung die and tayang kat org. nih sbnarnyer smua taktik2 Illuminati nak pengruhi kite sket demi sedikt supaya kite dah lali dgn bnda tuh. JAGA-JAGA!!


Seterusnya ialah antara benda yang pling feymes dalm Illuminati nih, iaitu The All Seeing One Eye. So, ape signifikannye simbol nih. untuk info lu orang semua, simbol ni mlambangkan Dajjal laknatullah yg bermata satu. The basic simbol utk All Seeing One Eye ialah piramid, then atas tuh ade satu mata. Cbe tgk gamba nih.


nih adalah satu contoh yg sangat ketara kalau korg tengok kat 1 dollar US. Pyramid, then atas tuh ade mata. Jdik memang sah la yg US tuh dipegang oleh kumpulan Illuminati. Jadi, kite tengok contoh yg dekat sket kat Sunway Pyramid. Cube tengok gamba kat bawah nih and fokus kat yang dibulat dengan ring merah tu.

kalau lu orang semua perhati btol2, kalau orang boleh makeout simbol All Seeing One Eye. ade pyramid kat bawah and ade mate kat atas. Walaupon mata tuh die x buat jelas sngt, tpi memang kite boleh agak yg nih la simbol tuh. So, berhati-hati la korang, jangan sampai tak tau yg simbol nih melambangkan Dajjal.



Yang ni pulak another simbol yg melambangkan Dajjal. 1 mata. memang jelas lagi bersuloh. Kite pon tau yang Dajjal laknatullah tuh ade 1 mata je. So be careful. tuk more info tgk The Arrivals

Tuh la sdikit sebyk tentang unsur2 Illuminati atau Freemason atau Anti Christ yg boleh kite tengok kat Sunway Pyramid. Walaupon benda nih macam susah nak caye, tapi tu la sebenarnye ape yg grup nih nak. Diorang sebenarnye cube nak mmpengaruhi sub-concous mind [minda separuh sedar] kite supaya accept menda2 camni so that bila Dajjal laknatullah muncul, kite dapat terima die.

N gua harap lu orang semua sedar, bahawa hari kiamat itu hampir tiba.. sebab proses untuk menunggu kedatangan dajjal yang telah disebut dalam sebuah hadis ade 3 peringkat.. tapi yang gua dapat rumuskan iaitu melalui kajian pakar2 seluruh dunia bahawa peringkat pertama ialah apabila kumpulan iluminati ini berpangkalan d united kingdom, iaitu dengan menjadikan kesemua ahli kerabat royal british sebagai golongan elit a.k.a iluminati, peringkat kedua pula ialah di amerika, iaitu dengan menjdikan kesemua pemerintah amerika sebagai ahli golongan elit dan sekaligus memerintah dunia n peringkat yang trakhir sekali sebelum kedatangan dajjal ialah di israel, yang mane lu orang sendiri perasan kan yang amerika sekarang bersungguh-sungguh mahu mmbantu israel membina negara.. sebab di situ lah tande2 akhir kiamat akan muncul kerana israel la pringkat ke-3 merangkap peringkat terakhir sebelum kedatangan dajjal.. lu pkirlah la sendiri ye.. sama2 berdoa pada ALLAH yang esa agar kite dijauhkan dari permainan kotor dunia yang cube mngawal minda kita ini..

p/s : gua x rase yang simbol2 iluminati d sunway pyramid ini berlaku tanpa dirancang.. ianya mesti sudah dirancang dengan teliti agar kite semua akan terbiase dengan simbol2 ni..

Monday, February 15, 2010

lesen

assalamualaikum

hello sume.. n selamat pagi.. n pe ak kesah klau ko bace ni waktu mlm.. selamat pg sekali lagi.. ari ni gua bukan nak bercerita pasal lesen kete yang sekarang ni menjadi topik yang hot terutamanya bagi mereka yang baru 1st time merase dudok di kerusi bahagian kanan d bahagian depan di dalam sesebuah kereta yang manual.. tapi ari ni gua nak berkongsi pendapat gua tetang satu kenderaan ni, yang mane untuk memandunye tidak dikenekan lesen n x mungkin disaman oleh jpj kerane xde roadtax..
kenderaan yang gua mksodkan tu ialah troli, iaitu sejenis kenderaan pelbagai gune or mpv yang selesa bagi pemanduan di dalam pusat mmbeli belah..


di samping mmpunyai reka bentuk n ciri2 keselamatan yang baik, malah kenderaan ini mncatatkan kesalahan jalan raya yang paling kurang mengikut perangkaan n statistik yang dibuat kementrian dalam negeri n pihak kastam..
namun begitu, yang mnjadikan gua x brape nak puas hati r skrg ini ialah rakyat2 malaysia yang semakin x mngikut spesifikasi pemanduan troli yg betol ketika sedang mmbeli belah.. pemanduan yang begitu laju, ditambah pula dengan sikap berlumba-lumba ketika mnggunakannye sememangnye satu perkara yang wajar dipandang serius terutama bagi manager2 pusat mmbeli belah seperti GIANT, CARREFOUR, n tidak lupe juge kepada PASAR MINI SUKA RIA yang terletak bersebelahan rumah azri syafiq d kuantan.. n juga bersebelahan dengan pusat basuh baju DOBI PRIMA..
gua memang rase golongan seperti budak2 kecik x patot dbenarkan memandu troli tanpa pengawasan mereka yg tua, yela.. troli pon lg tinggi dr diorg.. bawak lak tu tersondol sane tersondol sini, macam hari ni.. gua ade tertengok dak kecik kt IKEA ni..bawak troli r.. gua rase ade r lam 5 6 tahun hidop, memakai baju death metal ngan seluar skinny jeans warne hijau muda.. bapak trok care pmanduan dye.. bape bnyak pungkok org kene tibai ngan troli dye pon gua tatau.. tapi dye maseh muke cm cibai, wat tatau sambil layan nasyed kt mp4 dye.. kuang ajo.. lagu pemergianmu inteam lak tu..
tu baru citer pasal dak kecik, ni ha lagi r.. 1 family trus, mase tgh shopping raye cine kt IKEA gak r.. tibe2 mlintas tepi gua ngan deruan angin yang agak kuat, 3 org yg diketuai seorg bapa n due org anak perempuannye yang memakai baju kurung dengan lajunya sambil mmbawa troli.. gua ingatkan pe, rupenye diorg tengah lumbe drag iaitu sape yg smpai lu ke bahagian furniture dari bahagian curtain.. cinabeng tol.. orang punye r ramai kat sini, diorg boleh berlumba lak.. n last2 ak dengar cite pemenangnye anak ppuan dye yg sulong yg pkai baju kurung warne itam, tudung yuna warne pink n slipar kuning.. bodo x pndai berfesyen.. ayah dye sangkut tgh jalan.. pehal ntah..
gua skrg mmg merasakan bahawa pemandu2 troli perlu diberi kursus dulu selama 5 jam.. sebelum lesen dikeluarkan bagi mereka yang nak mmandu mpv terbaik d pusat mmbeli belah ni.. lagipon industri troli semakin popular pada masa kini, apa salahnye kite selitkan sedikit tambahan kepada keselamatan pengguna.. n lagi satu gua x puas hati, lu org xyah r bawak troli kalau setakat nak beli minyak gamat 2-3 botol!! sesak tau x..
gua harap cdgn ni diterima kerajaan..

Saturday, February 13, 2010

Rm 300??



ASSALAMUALAIKUM.


ape agk2 nak buat kalo ada rm300 kat dalam poket korang?? kalo dulu kat skolah spe yg ade rm300 dlam poket dye kire dye pling kaye ah tu.HAHAHA.leh poyo2 blanje membe kat Koop,leh beli enset baru ade kamera,leh uat tnggung fly spanjang tahun!!




tulah dye fikiran kolot ketika di zaman persekolahan.HAHAHA.tak penah fikir duet tu boleh gune tok bnde2 laen.




" Percaya atau tidak dengan hanya bermodalkan rm300 anda boleh melancong di seluruh Malaysia dengan complete tempat tinggal, makanan, tapi kalau korang pandai bajet boleh beli cenderahati sekali. "









HAHAHA.tiap kali aq dengar ayat tu buat aq excited!! itu juga maksudnya aq da bngun pagi ( sungguh janggal ) dan dok mengadap depan 8tv pkul 12 tngahari ari sabtu tngok cite Destinasi Bajet !! nilah rancangan berbentuk informasi yang bertujuan membantu korang melancong dalam Malaysia dengan budget yg best!! Rm300 je pon!!




pelah.. spe budak2 yg x pergi PLKN tu kalo korang buat kerja papepon skalipon.x kesah ah cashier ke,waiter ke,bsuh pinggan kat kedai mamak ke.pling koman gaji sbulan korang mesti atas rm300 kan?? ( spe keje dapat bawah rm300 kowang jadi hamba,bukan kerja tu )




yg pegi PLKN kompem dapat elaun punye.not bad gak ah.HAHAHA.lagi bes kan?? dok utan pon lehdapat duet.yg msalahnye kepade sesiapa budak yg xde kehidupan nie.kowang nak rm300?? hmm...pndai2 lah ek.g uat keje part time ah jngan asyik tido je.HAHAHAHA.



pe yg menariknye Destinasi Bajet nie die pegi melancong kat 1 tempat then dye tnjuk ah sume bnde bes yg ade kat sne.bkan stakat tempat2 pelancongan je tpi dye snggah gak kat kedai2 mkan nak tnjuk makanan2 tradisi yg ade kat sesuatu tempat tu.mksudnye kowang boleh cuci2 mate gak tngok mkanan.HAHAHA.yg pnting BUDGET diutamakan.







cakap bnyak pon x gune gak kalo kowang x nak pegi melancong.pegilah melancong semuanye ade di Malaysia.hoi hoi.HAHAHA.tapi aq ttap suggest korang tngok show nie sbb memang best!!pengacare Destinasi Bajet nie Qushairi Razali a.k.a Qi a.k.a Chi ( tyme dye kat OAG ) pon best gak.lawak dan tak membosankan.rmbut pon lawa.HAHAHA.



dye pon berlakon kat Blogger Boy.
Jadi kepade mereka yg mengikuti rombongan smbil belajar ke Sunway Lagoon senin nie.pndai2 ah budjet ye.HAHAHA.jngan boros!! budget kite pon x banyak. seludop ah mkanan skit2 tau.

adios.from Russia with love.HAHAHA.salam.

p/s: stau aq cite nie da abes.x tau ah 8tv ulang bile.x pon tngok je kat YOUTUBE.



karot lg mengarot

ASSALAMUALAIKUM
SALAM SEJAHTERA
SALAM KHIDMAT NEGARA
DAN
SALAM SATU MALAYSIA


org suroh tules...make ak pon menules...ahahaha....slamat bersua kembali ntok seketike....eksyeli,ak sgt bertrimas kat bebudak cine...pasal kalo diorang tade kat dunie nih....kompem2 ak takleh cuti..so, gong si pat cai la weyhh...huaaa....tp ape ak nak cite nih??..kalo nak ckp pasal pengalaman kat smap, bleh berbuih sawan mulot ak nih nak cite...panjang nak mati....so ape kate ak cite sket pasal plkn...ahahah

kalo nak cite pasal plkn plak....bleh berbuih sabon mulot ak...pasal cite die panjang nak pengsan...jadik, ak cite je la ape yg besnye plkn nih...ahaha...kay arr tuh...

plkn.....bes ke??...ahhaa...first impression, tak bes....seken impressyen, sumpah tak bes... third impressyen, kecelakaan membawa padah...bile dah impress juta2 punye kali....ak wat konklusi...ak tpakse tipu diri ak sniri yg plkn nih bes ntok ilangkan rase bosan spanjang 72 hari kat utan tuh..ahahah...tp ak ckp kan nak cite ap yg bes kan??...budus..yela2...nih antare mende yg bes kat plkn...ntok ak la....dak2 len ak tataw plak...hurmm

1.seluar PT...ahha..or lebeh familiar ngan name treksuit...tp, apsal bes plak slua nih??...ahha....yg besnye kitorang dpt mende nih free..tp tuh tak cukop bes lg...yg paleng bes tahap kelapan pasal mende nih adalah pasal slua nih ade span kat bahagian lutot...alah, mcm slua keeper bola zmn p ramlee dulu tuh....slua nih paleng bes nak dipakai ntok smbahyang kat surau....sape2 yg tak pna rase kapet kat masjid negare akan taw btape empoknye kapet kat situ cume dgn pakai slua nih...perghhhh...kalo tyme turon sujud tuh..YA ALLAH..empoknye..cume pale lutot ak je yg taw...rase nak bace al-baqarah mase sujod tuh bg lame2 sket sujod...ahahaha

2.amoi....uikss??...pestime baru ak taw....AMOI CUN GILE!!!...ahahaha...ak bkn mate keranjang or gile kejadah ape2...cume ak menceritekan ape yg mate ak nmpk...lg satu, diorg nih baek...ehehe....scare purate la....ak bkn rapat sgt ngan diorg...taw2 la ak nih darah gemuruh...dpn pmpuan mmg sawan sket...lg2 kalo dpn pmpuan cantek....(kat smap sume cantek sbb ak gemuruh ngan sume org..)..satu pengalaman bes ak ngan sorg amoi nih...name die Tee Ai Leen...ehehe...nak taw mende??...(jawap je nak)....die org pes yg wish besday ak kat kem tuh...wah2...gile hepi ak spanjang hari...smpai da mcm org gile dah ak arituh...ak hampir2 kene penangguhan pasal disyaki gile sasau...

3.jurulatih...mmg cam bodow...ak tak caye lgsg yg diorg tuh jurulatih...keje merapu meraban je...kalo tyme diorg kejot suboh plg cam tenok....wat ak tekejot gile gabra arhh...ade ke patot...die dtg kt dorm ak,pastuh menjerit....'jgn begerak,kami polis....anda sudah dikepong'...perghh...kelam kabot ak melompat nyorok bwh katil....igtkan dak bilek ak kantoi merokok ke hape ke...skali cegu tuh saje je kejot camtuh..binawe sunggo....pastuh ade skali..bilek ak nih kat puncak bukit..sorg cegu yg bename cegu jaafar merempit dr bwh,dgn moto yg tade brek...teros memecot laju dgn lagak valentino rossa...dgn moto2 burok die masok bilek membe ak..pastuh pulas minyak kwat2...perghh..berasap teros bilek tuh....ahaha...tujuan bliau wat camtuh maseh tak dikenalpasti lg...byk lg senonye..cegu yg lalok memalam masok bilek ak telanggo loker pn ade...smpai senget loker tuh...ahahah

4.bes yg tak brape nak bes...kompeni ak...ehehe..kat plkn die pecah ikot kompeni...kire cam umah sukan la... name kompeni charlie si warna kuning...dan ak merangkap sbgai ketua segale budak charlie..eheheh(ak mmg ske bangge diri sniri)...kalo nak banding dak2 kompeni ak ngan kat smap...kompeni ak nih kire cam dak2 umah ali la....cume die punye jahat tuh lime kuase lpn blas gandaan seploh kali gande lg syaitan drpd dak2 umah ali dulu...ahaha...kire kitorg kat sane dpggl mafia la...ak kpale mafia...ahaha..walaopn ak baek...ko ckp je ape jenis kjhatan ko nk tgk kt kompeni ak...kasino?...ade...bukak smpai pkol tige pat pagi....rokok?...dah bese sgt....ak yg tak smoke nh pn da lebeh kurg cam diorg je..cume beze diorg isap direct, ak isap asap diorg..bodow tol...skodeng toilet wirawati?...mcm2 skil dan gaye ade...gadoh?....rutin harian...bkn gado siket2 cam kuweh gado2 tuh...nh gado mcm dlm cite perang jepon tuh...ganas2 punye..maen kutok2?...ahaha...mak ngan bapak ko sng2 je kene kutok...tak kwat jati diri mmg kompem nanges...siap ade tepok2 lg tuh(mcm tepok2 semangat la kire)...name die tepok2 pale bapak...meh ak ajo sket kat sini...pale2(smbil clap dwe kali)...bapak2(smbil clap dwe kali)...pale bapak ko....ahahah....ak dengo rase len mcm je...name bpak tuh da rase familiar plak..wuahahaha...


tuh la sket sbyk warna warni ak kat plkn stakat nih....tp ade satu bende yg paleng bes ak blajo kat plkn.....why don't we appreciate everything that we have rite now??...ahaha..kat sane ak gile kambeng rindu arhhh kat korg sume...rase cam mase skola dlu ak tak hargai sume tuh...hurmmm...tak appreciate kwn2 yg jawoh lg sng nk dihandle drpd skang....tak hargai mase blajo and byk2 lg...tp mcm yg ak ckp td...knape kite tak hargai ape yg kite ade skang nih...so, ak cbe hargai mase yg ade kat plkn....ak cbe hargai sebeknye mase cuti raye cine nih(tuh yg keje nak on9 je tu..ahaha)...dan ak hargai famili ak seharga-harganya....and op kos xtrovert....bende yg tersenarai sbagai bende plg beharge dlm hidop ini..echewahhh..gedik gile...gedik nak mampos....bluek2...muntah2...tp ak telan balek muntah2 tuh sume sbb ak syg korang sume xtrovert....erksss...pengotor2....telan muntah....ahahaha...tak kesa la nak ckp ak ape pn..... tp igt!!...idop cume skali...so knape kite tak sebarkan kasih syg kite kat org yg kite nak walaopn skali.....sbb mati pn cme dtg skali...uiksss...ape ak ngarot nih...dah2...ahaha....slamat maju jaye kpd sume yg sdg bekerja..yg tgh amek lesen smoge dpt lulus ngan cemerlang..yg tgh blajo, blajo bek2...jgn jht2....yg tgh menternak kat umah..jgn lpe xcersise...eheheh...yg kat plkn...jgn jadik budak tagging....hidop anda akn merana...wuahahahah...salam perantau...adios amigos

..................................d.o.d.o.l..u.t.o.p.i.a........................................

untuk bbudak PLKN

assalamualaikum

disebabkan korang balek, gua ubahsuai blog ni.. didedicatekan kepada korang sume, n bapak kami yang baru nak pulang menjenguk anaknye setelah puas bermesra ngan awek2 d plkn

Thursday, February 11, 2010

naseb baek sume yg membace ni hensem..


ASSALAMUALAIKUM


Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap: woow, cool giler…
Kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus…

Kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody’s perfect
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
Perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah!

Kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
Perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia…

Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: sepadan sangat…
Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata:…(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)…


Kalau lelaki handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: perasaannya halus…penuh kasih sayang
Kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…

Kalau lelaki handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: matching… hebat luar dalam
Kalau lelaki tak handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?…

Kalau lelaki handsome tak mau bergambar
Perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
Perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?…

Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu….

Kalau lelaki handsome bersedih hati
Perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
Kalau lelaki tak handsome bersedih hati
Perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?

apahal lak??

assalamualaikum

helo sume..ari ni gua rase gua merasakan bahawa gua ingin melakukan satu penulisan di blog ini..seperti biase, pekerjaan gua sekarang ialah sebagai penganggur tetap dan ianya akan terus berlanjutan sehingga terbitnya fajar siddiq salleh pada hari terbitnya keputusan SPM.. jadi pekerjaan gua sebagai penganggur ini telah mendedahkan gua kepada berbagai jenis ragam penduduk d tanah air kita ini.. n salah satu nye yang gua nak kongsikan kepada rakyat jelata sume ialah kejadian d kedai gunting rambut.. atau orang kelantan panggil sebagai SALOON..

gua sebenarnye sampai sekarang x puas hati ngan toke2 kedai rambut ni.. gua bukan ape pon, gua cume nak komplen satu je.. nape sistem bayaran yang dikenekan kepada pelanggan dikira mengikut umur?? gua memang dari dulu x suke ngan sistem ini, bukan sebab gua sekarang dah x boleh bayar ikut bayaran budak sekolah (walaupon tu salah satu sebab yang paling utama).. tapi sebab gua rase perkara ini x terlalu efisyen bagi melahirkan rakyat malaysia yang proaktif dan menyahut seruan kerajaan iaitu belia benci dadah..

gua memang x puas hati, n gua rase gua nak hantar cadangan gua ni kepada kementrian perdagangan r.. bayaran gunting rambut perlu dikenekan mengikut SAIZ RAMBUT!! korang x rase sedey ke tgok mawi, man bai, n sape2 lg yang tidak perlu mengenakan minyak rambut, diorang kene bayar lebey lak sebab diorg umor lg tinggi daripada adek2 tadika seri aman d kokdiang selatan yang kebanyakan murid2 d situ berambut afro... malahan ade segelintir murid kelas 4 tahun yang berambut seperti bob marley..

gua mmang x puas hati..

Saturday, February 6, 2010

Jalan2 ke Seremban???

ASSALAMUALAIKUM

Ermm... ttiba terasa nak menaip... "-.-


So... Ak terasa nak recall balik tmpat2 yg bdak SMAPL selalu pergi....


NO 1
TERMINAL 1 SHOPPING COMPLEX





Ahaha.... tmpat nih mmg x lekang dari dikunjungi oleh bbdak SMAPL tanpa mngira had umur..Dari f1 sampai la f5...Kat sini 90% bbdak SMAPL menghabiskan mase diwong smasa outing... samada mmbli belah di Giant mahupun brmain PS2 dan tidak dlupakan mnonton movie di GSC.... Smua nyer di? Terminal 1... Kirenyer T1 nih la dunia bdak smapl...ahaha


NO 2
SEREMBAN PARADE





Sape x knal seremban parade =) .. Slalunyer bbdak SMAPL gi sini ntok main boling..Kat sini jugak la terdpt Bistro yang fymes lagi terkenal yg slalu disinggah bbdak SMAPL ntuk tgk bola dan makan roti canai stlah pnat bermain di Hideout =)


NO 3
STESEN BAS T1





Ahaha.. antara tmpat yg pling byk dkunjungi bbdak SMAPL gak.. Stesen bas T1 =) ..Slalunyer kat sini la bbdak SMAPL naik turun bas... samada nak balik ke skolah atau pon nak blah dari skolah. Tapi sayang...Bas City Liner yg bawak bbdak SMAPL ke skolah dah tuka ke T2 .. adess...
Seb bek ak dah kuar skolah =)...


NO 4
KTM SEREMBAN NGAN JALAN KE KTM SEREMBAN











Sape x knal KTM Sremban ??? Salah satu daripda transportation yg amat pnting bagi bbdak SMAPL tak kire siang mahupun malam =) Kat sni jgak la ade Musolla tmpat bbdak f5 solat smasa mnghabiskan masa di Hideout...Yg laluan kat atas tuh plak mnghbungkan KTM dgn T1 .. Dulu x slamat =( [ ak prnah hampir disamun kat situ....takut...~] tpi skunk dah OK dah sbb dah bkak kedai...So klau nak mlintas jalan bbdak SMAPL akan gne trowong nh =) [ade gak yg gne jalan atas tpi x syg nyawe koyt??]


Byk lgi tmpat2 yg selalu dikunjungi bbdak SMAPL terutamanya f5 tpi x dapt la nak tnjuk smua... Kira Srmban nih la lubuk bbdak SMAPL... Jgn x taw, tpi ni lah bnda2 kita rindu nnti bila dah masuk U :D Mungkin dlm 5-6 thun akan dtg kite mlawat smban bkn sbagai pelajar ttapi sbagai seorg yg dah berprofession...Insyaallah

sWimMinG pOoL...!!!!

Assalamualaikum





Haha..pe kaba sume..ni da kli ke3 ak post kt sni..sowi r plitik cket..hehe..kowg tgk tjok..cba tka ak nk cter psl pew...haha..yg pstinyer xde kaitn ngn bndera di ats..da tjok pon swimming pool..pe kaitn ngn plitik an..ha..ak nk cter mende yg bez kt smap..ak rse sume da pnh wt..iaitu mndi di kolah surau smap labu..haha..sape yg x pnh ea..kalo xd aer kowg mnd ktner an..hm..













Amalan ni tlah mnjadi kwajipn mgguan bdk smap..tp xtrovert tlh mnjadikn amaln ni mcm hobi plak..kalo smggu xde owg g mnd x sah..haha..yg lg dasat 2 pas abeh skola pon ad yg bley g mnd..huhu..hbat tol..nk wt cmne an..nk pg snway lgoon jao..ni la pluang sume nk tnjuk bkat brenag msing2..wlawpon pnjg kolah 2 x lbey 5m pon..haha..tp smangat da ad nk wt cmner an..hehe..tp siyes syok mnd kt sni..cma azri je tkot aer cket..hehe..sowi yer..ni la antra pngalamn pling bez an..mne dpt da mnd rmai2 kt tmpt kcik cm2..hehe..






xtrovert 92..born 2 excel..frenz 4ever..(^_^)

Friday, February 5, 2010

Panjat Memanjat!!!


Assalamualaikum w.b.t.


asyik cter fly je..ak nk cter pasal stu bnde yg dibuat tyme spm..tgk tjok dy.."Panjat Memanjat"....mcm nk cter pasal monyet plak..bkn pnjt pokok ke ape..tp pnjt tangki air..tgki yg paling tinggi kt smap..haha..




korg nmpk mcm sng je kan..ssh dowh tyme pnjt ni..memerlukan keberanian yg tggi dan jg hati yg cekal..tgk je senang sbb ade tgge..naek je la kan..haha..ckp boleh la..x try mne rse ape yg ktorg rse..mle2 tu rse x sabar2 nk naek..on the way nk naek tu..peerrrgghhh..mmg longgar r lutut..mmg r..tggi dy lbey 10 meter..mau luruh jntg ak..haha..naseb baek x luruh..kalo x mati jgk kt tangki tu..




dh smpai puncak dy..gayat siot..huhu..rse mcm nk jtoh je..asyk pgg je palang kt tangki tu..lme2 tu ok r..lg satu..pmjt mmnjat tgki ni mmg dh jd budaye dak smap..mmg akn ade yg naek tiap2 taun..kalo tgk kt permukaan tgki tu..ade r nme pmnjat2..dr taun brape ntah..x prasan..ktorg pon ade r mncatatkan nme ktorg kt ctu..ade byk trip yg naek tgki ni..kalo satu trip je x muat tgki ni..g pon rmai yg naek..slalunye naek pg r lps sarapan sbb view dy cntek utk amek gmbr..ade yg naek petang sbb nk amek gmbr sunset..yg pnjt tyme sunset ialah SAUDARA ZUBAIR,MANAP ngan sape lg ntah..ade naek mlm..yg naek mlm kalo x clap SAUDARA LAICI ngan kgkwn..ape yg dyorg nmpak ak xtau r..haha~




mse tgh lepak2 amek gmbr sbgai kngn..ade r dak2 pu3 yg nmpk..smua muke sangap je nk naek tgki..tp ape nk wat..dyorg pmpuan...x elok pnjt2 ni..muahahaha!!! ade r dlm beberape mnit lepak2 amek2 gmbr kt tgki..ktorg pon trun..mcm2 prasaan ade..teruje..happy..sangap nk naek lg..antara yg dh naek byk kali ialah SAUDARA NIZAM..ntah brape kali ntah dy naek..tp lbey dr 2 kali r..




ok r..kpade sesape yg x naek mmg ptot anda brasa rugi..haha~ sbb mmg bes aktiviti ni utk mlpskan tension tmbh2 tyme exam spm..haha~ ok la..ni je yg mmpu ak coretkan..assalamualaikum~
by:nasi goreng kampung

perkara wajib


assalamualaikum

1st sekali, jawab lu salam yang diberi tanda pertemuan tu.. bukan ape, kite kan dah diajar sejak kecik oleh ckgu2 ngaji kite yg mnjawab salam tu wajib.. even auntie jaga hindustan tu pon tau yg jawab salam tu wajib, biasalah, lame sgt jadi jaga skolah agame, smpaikan bliau pon merasakan dirinye terkena serba sedikit tempias dakwah pelajar2..

jadi, pe perkara yang terlintas di fikiran masing2 ye apabila terlihat gambar yg mngasyekkan dan mampu mengalirkan air mate sesape yg melihatnye ini.. no2.. ini bukanlah gambar tawanan perang yang mati syahid d tangan para pejuang tentera salib ye, bahkan ini juge bukan salah satu dari silibus pembelajaran bahasa melayu kendalian cg rosman.. tetapi inilah senanye rutin WAJIB bagi pelajar2 pada hari2 persekolahan.. iaitu cube untuk mngikut hadis nabi bahawa barangsiapa yang mnuntut ilmu, maka matinye die ketika mnuntut ilmu adalah syahid.. huh namun stakat ini tiada lg yg mninggal dunia walaupon bilangan mereka yg berpura-pura mninggal dunia ketika rehat P&P ini mampu mncakupi 1/3 keluasan musolla..

sebenarnye, jike tiada aktiviti d atas ini, maka akan dirasekan kurang lengkaplah hidop para pelajar xtrovert pada hari itu.. x kirelah hari tu berjaya mnjawab exam dgn cemerlang ke, or brjaya mmbuat pmbentangan novel bukit kepong dgn baek selari dengan ape yg ditayangkan dlam filem bukit kepong yg sbenar.. karena bagi kami semua.. tdo yg ckup pada waktu tghhari adalah kunci kejayaan untuk satu2 hari persekolahan itu..

maka tidak hairanlah, waktu yg diperuntukkan untuk berehat seketika bagi solat zuhur dan tido akan digunakan sepepnuhnye bagi kami sume untuk mnunjukkan skil kuak lentang masing2 d atas karpet musolla.. dan smestinye tmpat yg paling afdhol bagi mereka2 ini ialah di bawah tiupan segar angin kipas yg mndayu sepoi2 bahase pade stiap tgh hari.. n bagi mereka yg kekurangan tmpat tidor, maka akan adelah kelihatan mayat2 terdampar di pelusuk2 tangge, di bahagian luar musolla bagi mnghirup udare semulajadi, n bahkan trtido ketika sujud terakhir sblom tahiyyat akhir zuhur.. imam lak tu!! xpe2.. ini semuanya demi sebuah perjuangan..

namun begitu, akibat dari tragedi harian ini r.. rmai r murid2 labu yg didenda kerana masok klas lewat, or x masok lgsung.. klau x masok lgsung tu x kene denda r.. lgpon ak rase ckgu pham, mane r larat nak mnuntut ilmu d tgh hari yg panas beriklimkan khatulistiwa ni.. tp yg lbey kurang aja nye, ade gak yg x join tdo kt musolla, tapi tros mnuju ke kamar yg lebey selesa iaitu d bilik sndiri, lagi2 dak2 blok c yg diketuai ketua segala ketua x masok kelas, iaitu amad.. sorry ye mad, alaa lagipon ko plkn, tyme ko bace post ni insyaAllah dah basi dah..

namun begitu, kami akan sentiasa mmastikan bahwa rutin berani mati ini sentiasa mndapat keredhaan guru2 dan sume wargasekolah smap.. yelah,ko tgok r sdiri.. kdg2 kitorg tido,yg tolong kejut ckgu2 gak.. (tu keredhaan ke?).. anggap je la ek.. kdg2 ade r adek2 junior yg baek hati kejot.. pastu kene marah lak sbb kejot..wakakakaka.. perilaku mulia pe.. tapi yg penting tdo sebentar d waktu tgh hari mnjamin kejayaan hari tersebot.. bkan nak kate pe r, tapi yg berbaju biru pon join skali tido gak.. alangkah rugi nye kami x mngikut jejak2 mereka.. hehe.. sorry ye.. k r.. nntikan post2 laen yg kdg2 ak x sedar pon ttibe je dh ade..


FLY vs COPS (episod 1)


Assalamualaikum...

Sume cbok cter pasal FLY...haha..aryni ak nk cter psl fly gak r..haha...tp tgk r tjok..ha..ak nk cter bpe kli ak kna strike ngn polis..haha..cm pendatang aseng r plak..tp syok wey..xprience la ktekn..haha..



CHAPTER 1





ni tyme f3..mse 2 kteowg fes tyme fly..haha..bwu blaja jln la kre..nk tgk bola tyme 2..MU lwn chlsea...fnal fa cup...frust siot...chlsea mng las gol kt xtra tyme..drogba gol...hmpeh tol...haha...abeh mtch 2 kteowg nk blek r..ak rse dlm kol 2 kot..2 pg tw..bkn ptg..hehe..so kteowg g r kt ktm..nk cri teksi r..mlm kna rm20 dow..ckik drh tol..tp seb bek drebar 2 kasi nek 5owg..hehe..rse cm slmat r...


Tba2 bwu jln cket..lps dr ptronas 2 ad roadblock sei..adoyai..da la fes tyme fly..kntoi ngn polis plak 2..haha..ni la dialog yg blaku..kteowg 5 owg tyme 2...



Polis 1 : benti..!!ni knape 5 owg..slh ni..



Drebar : xde cik..sy ksian tgk bdk2 ni..mlm2 cmni..2 yg sy tmpangkn 2.. lpskn la dyeowg...


haha..bek plak pkcik 2..tyme bg hrga cm nk bnoh owg..haha...


Polis 2 : sume kuar..ni pg mne mlm2 cmni..xde rmah kew..?


Jong : kteowg g tgk bola cik.. Nizam : kteowg owg kg..xde astro..tpaksa tgk kt umah mmb kt srmban..kteowg da r kaki bola..mne bley lps..Mu lwn chelsea 2..


Polis 2 : yeke..ey sape mng..?


Nizam : Chelsea la..sdey tol..sy fan Mu..adoi...


Polis 2 : hahaha..pkcik skong chlsea..Mu da mng epl da la..


Nizam : haha..tol2..tp Mu kongker r men td....


Fuh..seb bek nizam pndai goreng..pndai gak dye hnyot polis sekor 2...hehe..tp x slmat agy la...kte smbong blek cter..hehe


Polis 1 : Da2..ko ni pon(dye mrh polis 2)..bg ic sume...


Jong,ayol ngn mamat pon bg la ic...ucop ngn nizam..??lpe bwk wey..haha polis 2 tgk la ic 2...


Mamat : ngri da r len2..jgn dye pasan sdah..(bisik)


Ucop : snyap sdah..


Tp dsbbkan kbodohn polis 2..dye pon x pasan la..haha...cma dye pndg plek kt ic mamat..ye r..kn ic mamat gmbo dye tyme drjh 6 mse 2..gmoknyer dyer tyme 2..hehe..sowi ye mat..tp skang da comey kn..


**I.C prlu dbawa kmne2 ye..hehe..


Polis 1 : kmu mne ic..?cter bola pndai..len kli jgn jln mlm2 agy..kang sy bwk balai.. nk kew..tido sne..?


Mamat : tlg r cik..kteowg mntak maap.. Nizam : sori cik..kteowg jnji x wt agy..


Polis 1 : k2..len kli g mne2 bwk ic..cpt blek..


Sumer : tq cik..


2 la fes tyme fly da kntoi..ngn polis plak 2..kowg rse kteowg tobat x..kte kna blaja dr ksilapn.. so..kteowg pon ps2 fly msty blek sblom kol 12 @ pg2 sblom sboh..haha..mstahil la x fly agy an..hehe...







So..ble jmpe polis jgn r cuak ye..haha..nntikn episod ke2 tw...
chow...!!






The Truth About..



Assalamualaikum.



harap2 anda sume sihat sejahtera.takyah tanya pon dah tahu.kompem anda sihat.selalu boleh sahaja main FACEBOOK.siap komen2 lagi.HAHAHA.takpe2.


"Kita selalu dengar cerita pelajar lelaki asyik2 fly.Fly pergi makan la pergi Seremban la."
kata2 nie dipetik dari seorang rakan kite.saye nak mntak maaf jike menggunekan kata2 ini tanpa izin beliau.kepada tuan punye blog.saye memohon maaf terlebih dahulu ek.sorry!! HAHAHA.macam saye kisah.


saye nak cerita pasal apa yang korang TAK TAHU pasal fly nie.best kan?? boo!!


jadi ikutilah temubual eksklusif antara si SOALAN nie dengan individu yang hanya mahu dikenali sebagai .........

ini kira pendedahan eksklusif ah bagi semua pihak.













TEMUBUAL EKSKLUSIF BERSAMA SOALAN!!




soalan:ok2. kami dah lama nak tanya nie.soalan yang biasa keluar. apa TUJUAN korang fly ek??






tujuan?? sebenarnya kami tak ada tujuan khusus untuk fly nie.untuk suka2 aje.banyak faktor yang mendorong kami untuk keluar sebenarnya.


1.Mencari hiburan di luar sekolah yang tak terdapat di dalam sekolah.
2.Menonton perlawanan bola sepak. bukan LIGA SUPER MALAYSIA.
3.Mencari keperluan sekolah. ( alat2 tulis dan buku latihan )
4.Nak makan roti canai dan nasi lemak !!
kadang2 tak ada tujuan pon kami boleh keluar.jadi macam orang gila.ehh.lupa pulak.kadang2 sebab kerenah budak PUTERI pon kami keluar!! HAHAHA.




soalan: ehh.asal budak PUTERI pulak.gile ape.dah2.nak tanya soalan lagi nie.selalu kamu fly PERGI mana je?? mesti best kan dapat keluar.HUHUHU.







nak pergi mana lagi.SEREMBAN je lah.HAHAHA.itu saje destinasi yang sesuai.kadang2 sesiapa yang berduit boleh la pergi KL ke.tapi nak buat apa je.di SEREMBAN semua ada!! kami boleh membeli peralatan,buku2 kerja di kedai buku di sana.kami boleh menikmati roti canai dan teh tarik yang paling sedap di kedai bistro a.k.a NIZAM.kami juga ada RUMAH KEDUA di sana.HAHAHA.


soalan: rumah kedua?? pelik2 je. takpe lah.next question.BILA agaknya waktu korang semua keluar FLY nie?? tengah malam ke??








owh.bila2 yg kami suka.HAHAHA. ( ingat sekolah tu bapak dia punye ke ) takde lah.soalan ini lebih kepada individu.ikut kehendak hati mereka lah.kadang2 ada yang bantai keluar siang2 hari.tapi major pelajar mengambil penekanan keluar di malam hari.lebih selamat.kami juga mengambil berat tentang keadaan sekeliling.mungkin acara2 yang berlaku di sekolah.keadaan cuaca.shif pak guard.HAHAHA.
soalan: yeke.sampai camtu sekali ke.ehem.nie penting nie.SIAPA je yg selalu fly nie?? RAMAI ke??








siapa??? HAHAHA.hampir kesemua di antara pelajar lelaki pernah merasai pengalaman keluar malam nie.ye lah.mencari sesuatu yang baru dan menimba pengalaman.itulah kata2 yang selalu keluar dari mulut mereka semua.RAMAI?? ini masih menjadi misteri.kami tidak pernah merekod setiap perjalanan kami. ( patutnya kita patut buat blog camnie dulu ) . jadi semua menggunakan daya ingatan masing2 untuk merekod kembali detik2 ketika keluar.namun berdasarkan suatu hikayat persatuan ini , mengikut kiraan tidak rasmi kami semua sepakat mengatakan ada 1 perjalanan hampir menyaksikan setengah daripada pelajar lelaki keluar. WOW!!


soalan: HAHAHA.betul ke?? tak tahu pulak. korang ada tetapkan apa2 syarat ke kat siapa2 yang nak keluar nie??ke korang bagi HAK ini kat sesetengah pihak je?? kami dengar cerita begitu.komen2.








syarat?? tak ada.kami semua setuju bahawa perbutan terlarang seperti ini adalah di atas kehendak sendiri.lagipun benda nie kan dah tertulis kat peraturan sekolah.memang HARAM pon keluar tanpa izin,HAHAHA.jadi pandai2 lah tuan empunya badan menjaga diri dan maruah masing2.semua ini perlu dihadapi dengan berani.kami tidak galakkan kepada mereka yang tidak berani ambil risiko.atau kata lain " dah buat tak berani tanggung "
jadi kanak2.janganlah fly !! HAHAHA. (" ,)


soalan : ehh.lupa pulak.korang nie tak tahu PENAT ke?? asyik FLY je??








penat?? HAHA.mane ada.time keluar memang lah tak penat kak oi!! semua tengah hepi sakan.kami agak ketika itu perkataan PENAT tidak ada dalam kamus hidup meraka semua yang mengikuti aktiviti ini.


soalan : masa balik sekolah pulak bile??








kami selalu tak tentu pasal perjalanan balik ini.kami mengambil inisiatif mengadakan mesyuarat untuk mendapatkan persetujuan bersama sebaik sahaje sampai di SEREMBAN.kalau semua setuju balik awal.kami balik awal.kalau tidak.sebelum SUBUH lah jawabnye.


soalan: korang tak NGANTUK ke hah balik pagi2 bute nie?? owh!! tu yang selalu TIDUR kat kelas kan!!








errr.mana ngantuk.kami tak penat.HAHAHA.kami semua cergas!! yeah!! kalau kamu semua nampak kami tidur kat kelas bukan sebab kami fly ek.fly tidak pernah menghalang niat kami untuk menjadi insan yang cemerlang.HAHAHA.tukar balik persepsi kamu semua.kalau kami tidur kat kelas itu maksudnya kami selalu STUDY sampai subuh kat musolla atau bilik study.


soalan : lah yeke.dah selalu tidur kat kelas pon tak nak ngaku ke.takpe2.HAHAHAH.jadi.kamu tak nak kongsi pengalaman2 kamu ke?? yang lawak?? seram ke?? dengar cerita ada nampak lembaga. eeiii. takut ah.btul ke semua tu??








pengalaman ek.bnyak lah.semua agaknya ada pengalaman masing2.HAHAHA.ish.kalo nak cerita pengalaman tak sempat lah.lain kali ek??


soalan : yela2.baru nak tahu.sob2...








HAHAHAHA.nangis lak kamu si cantik manis.takde mase nak pujuk.dah lepas nie la kami sambung cerita.boleh kan??


soalan : yeah!! sayang korang semua!!