Tuesday, January 26, 2010

freemason..

ASSALAMUALAIKUM


Salam..artikel sblm ni ak dh ckp nk cter pasal freemason..stlh bersusah payah..dgn internet lembab..slow..dan ntah ape2 lg..akhirnya ak brjaya jgk dpt maklumat pasal freemaon ni..Alhamdulillah..ak cter ni bkn nk suroh korg ikot..tp nk suroh ber hati2 pasal lps ni dh xde idop mcm kt smap dh..idop bebas..ape korg nk wat ikot ske korg..xde warden nk bising2..kan3??



Apakah freemason???















Pertubuhan ni merupakan pertubuhan yg plg lme brtpk kt muka bumi ni..ia ditubuhkan oleh kaum Yahudi yg nk rmpas blek tanah Palestin yg sedang diduduki oleh umat Kristian dan membina kembali Haikal (istana) Nabi Sulaiman..dyorg lps tu menyebarkan pemerintahan ke Syiria, Iraq, Jordan, Mesir dan Madinah..




Perkataan freemason diambil dr perkataan Inggeris yg bermaksud jurubina bebas (free dan mason)..asalnye freemason adalah organisasi underground Yahudi yg mmg xde kna mngna dgn dgn kegiatan pembinaan (pehal dia ltk nme tu ak pon x tau)..awlnye pertubuhan ni dirncang utk memusnahkan agama Kristian..tp lps Zaman Revolusi Eropah pd kurun ke-17 yg menyaksikankerajaan Kristian jtuh dan kegemilangan Islam..dyorg trus mengalih perhatian kpd agama Islam sbgai musuh utama dan skrg agama Kristian di bwh dyorg manakala Islam pula trus dimusuhi..




Pertubuhan ini dianggotai oleh bgsa Yahudi yg tulen terutamanya para penguasa dan pemimpin negara Israel sprti Ariel Sharon, Ehud Barak dan lain2..dyorg bekerja keras merancang dan mengatur stategi utk menguasai dunia sehinggakan keputusan perlantikan presiden atau ketua negara contohnya Amerika di bwh bidang kuasa dyorg..




Ahli dyorg bergerak smbl berpegang kpd bbrapa prinsip yg mnybbkan perancangan dyorg mntap dan licik:



  • Jga smua rhsia
  • Beri taat setia
  • Hnya memuliakan Yahudi
  • Sebar dan agungkan seks
  • Kuasai agama lain selain Yahudi
  • Tolong sesama ahli
  • Adakan propaganda dan revolusi




Freemason ada beberapa pertubuhan lain dbwh dyorg yg disertai oleh plbagai bgsa dan agama utk mmbntu misi dyorg yg keji..dyorg mnggunakan lmbg2 atau simbol2 yg pelik dan x difahami..antara yg biasa digunakan ialah matahari, bulan, mata, piramid dan lain2..dyorg yg kebanyakan golongan bgsawan sprti raja2, ahli falsafah, pemimpin negara, cendekiawan, para pemimpin agama akn berkumpul dan merancang serta mengatur rncgn dyorg..


Pertubuhan2 itu ialah:


Illuminati


  • Bermaksud pertubuhan cahaya
  • Diasaskan oleh Adam Weishaupt yg asalnya paderi Kristian kemudian murtad lalu menubuhkan pertubuhan ini
  • Guna wang dan wanita utk memperalatkan org2 berpengaruh
  • Memerangkap mahasiswa yg mempunyai prestasi intelektual sehingga dpt brbkti kpd dyorg
  • Menguasai media massa utk melindungi pertubuhan ini

Pertubuhan B'nai B'rith

  • Diasaskan oleh org Yahudi yg bernama Henry Jones (bkn Davy Jones dlm cter pirate of the carribean tuh)
  • Tugas dy adlh utk mencari dan memutar belitkan berita, mewujudkan pejabat2 perisikan dyorg dlm seluruh dunia, membela bgsa Yahudi, menyokong Israel dan mmbntu setiap bntuk keganasan

Pertubuhan Bahaiyah
  • Tujuan utk menimbulkan keraguan dlm hati umat Islam mengenai agama yg dianuti
  • Diasaskan oleh seorg Yahudi bernama Mirza Muhammad Ali (nama palsu)
  • Awalnya muncul sbgai kelompok Islam, lama2 mereka mengajak pengikut mereka menubuhkan persatuan agama yg bertujuan utk menggabungkan semua agama di dunia
  • Semua pejabat pertubuhan ini di tutup dan di bubarkan pd tahun 1961 ats arahan kerajaan Mesir
Pertubuhan Kesaksian Yehova
  • Ditubuhkan di Jerman
  • Berselindung dgn penyamaran mnjadi agama Kristian dan seterusnya menyelewengkan ajaran Kelab Lions
  • Ditubuhkan oleh Martin James (peguam Amerika)
  • Lions brmaksud singa yg menjaga Haikal Sulaiman
  • Tujuan adlh utk merealisasikan impian Yahudi dan menjadi pemerintahan yahudi antarabangsa
Bukan ni saje prtubuhan yg dyorg ade..ade byk lagi..tp ni antara yg terbesar..Wallahualam..marilah kta bersama sama menetang setiap kegiatan freemason ni..jgn biarkan saudara kta sengsara..nnti kalo korg pegi mne2 nnti..hrp2 dpt la korg menghalang kwn2 korg..malah korg sndiri drpd bnde2 ni..ingt..Yahudi akn sentiasa wat mcm2 utk menjatuhkan umat Islam ni..
by:nasi goreng kampung

Monday, January 25, 2010

AJL 24=Freemason??

ASSALAMUALAIKUM

Assalamualaikum..hehe..artikel2 sblm ni ade cter pasal jerawat r, rmbut, bnde2 mkn, dOta dan laen2 lg..smua best2..tp ak pye artikel ni xde r bes sgt..sbb x biase wat artikel ni..ni first tyme ak wat bnde2 ni..ak nk cter pasal bnde yg maybe ramai dh tau juz nk ringkaskan je...nk cter pasal AJL 24 yg di katakan dipenuhi dgn unsur2 freemason dan illuminati..2 bnde tu merupakan pertubuhan yg nk mengawal dunia,,ia ditubuhkan oleh Yahudi..nnti artikel laen ak cter pasal freemason dan illuminati ni..




ok..berbalik kpd AJL tu..ade bbrape prkare yg mnyerupai unsur2 freemason ni...salah satu dy mse Siti wat persembahan..set pntas Siti ade mirip2 kpd set upacara freemason..






tgk..ade sket2 persamaan








korg tau x pasal Master Carpet @ Checkered Board...yg lntai dy ade kotak2 mcm board chess tu..tu sbnrnye digunakan dlm upacara trtntu oleh gerakan freemason yg nyata brlwnn dlm Islam..rmai pemain guitar mlm tu guna tali pemegang guitar mrip kpd bnde tu..lntai tyme persembahan penutup pon ade gak..satu kebetulan ke???





Master Carpet @ Checkered Floor





ade lg keraguan pasal bju yg Alyah pkai mse tu..bje yg dy pkai kaler merah..ia mirip kpade lady In Red..ia merupakan simbolik dlm freemanson..knape lady?? sbb pmpuan mrupakan satu tarikan yg kuat brbnding laki..gadis brbaju merah mlmbgkn idop yg menarik tp mrupakan satu tipudaya..ia merupakan lmbg yg mengujakan,si gadis pula adalah fantasi utk lari dr kenyataan dunia.,lari di tanggungjawab dan kebenaran..kalo nk tau lg pasal lady in red..search r kt youtube..search The Arrivals atau tye je sesape yg dh tgk..


baju Alyah




ade jgk logo kmpulan Search yg ade mate tu..ia mirip lmbg All Seeing Eye..ia merupakan logo utk The Secret Society Illuminati..


lmbg Illuminati




Wallauhalam..ak hrp artikel ni xde pihak yg tersinggung..ak x kte pihak AJL ni ade yg freemason..maybe dorg pon xtau..jgn salahkan dyorg..mnusia mne yg x wat kesilapan..ak nk bgtau bhwa kte smua dh hampir dikuasai oleh bnde2 ni..kalo nk tau lbih lnjut bley r bkk jejakitinggalanrasul@blogspot.com artikel seterusnya ak nk cter plak pasal freemason ngan illuminati..kalo ade salah harap tegor la ea kt komen..SALAM~




by:nasi goreng kampung

Sunday, January 24, 2010

ada apa dengan nama??

bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum.. salam 1malaysia.. haha.. ttibe lak aku semangat 1malaysia nih.. bukan ape r kan.. ari nih aku nak bercerita pasal malaysia gak r.. nnti lu.. jangan cepat boring.. aku bukan r nak bercerita pasal bukit kepong ke sejarah tugu negara ke.. bukan2.. tu jauh mnyimpang dari artikel nih.. hari nih aku nak bercerita tabiat orang kite.. haha.. bunyik cam tema raja lawak mggu lpas r lak.. xpe2.. sebelom tuh aku nak ko hayati dialog antara che mat ngan biniya nih,puan wan..

"yang, nyamuk banyak nih.. hulurkan RIDSECT tuh.."
"ameklah ni..tu pon xleh amek sdiri ke..(sambil mnghulurkan SHIELDTOX)"
"tq yang.."

korang perasan x nih??? pe yang aku cube smpaikan.. ko tgok tuh.. adakah isterinye yang x phm.. or suaminye yg x prasan.. haha..due2 tu salah.. due2 org tu phm sephm-phmnye dgn dialog diorg sdirik.. abes tu.. nape yg dimintak laen yg dibagi laen.. haha.. nilah sebenarnye yg ak nak cerita hari nih.. orang malaysia skrg nih.. ntah mcm2 name yang diorg bagi secare x sengaje.. yang dapat name nye sape.. brand2 yg ade name sket.. x pon brand2 yg mmg dah lame ade kt msia nih.. haha.. ni lagi satu cntoh.. mmg dekat di hati kite sbagai plajar asrama..perbualan antara seorg BDK ngan seorg HITAM..(walaupon watak nih xde kene mengena pon ngan dialog lpas nih.. klu xde watak nih pon org paham gak)

"woi.. ko watpe tuh mlm2 bute nih.. xkan study lagi kot.. lek2 r"
"bodo.. ko x nmpak ke aku tgh masak megi nih.."(smabil mmgang peket MI SEDAP)
"ye r..aku bodo.."

masalahnye sape yg btol2 bodo skarang nih.. or adekah korang sume x pnah terlihat kejadian nih.. ini bukan rekaan ye.. mmg terjadi btol2.. berbalik kepada soklan.. sape yg bodoh ni?? haha..jawapan nye.. due2 org tu bijak.. sebab diorang dah terbese ngan mnde tuh.. ak pon kadang2 sian gak ngan jenama len.. pnat2 bos dye pkir name best2 .. tup2 orang len gak yg disebut.. haha.. lembu punye susu.. sapi dapat name.. sebenarnye bnyak lagi mnde2 len yang dh jadik kebiasaan ngan orang kite nih.. sian tol jename laen.. hurm.. trime je la kan.. ko yang nak sgt berniaga.. tp sbenarnye byk lagi mnde2 laen yang seangkatan ngan cter nih.. cntohnye ko beli r jename ape pon.. last2 skali mak ko sebot cmni gak..

"mat!! g kedai jap.. AXION dah abes nih.."

renung renungkan lah ye.. dan selamat tros mngamalkannye!!

Barclays Premier League

ASSALAMUALAIKUM




Ello sume...ariny ak nk cter psl bpl musim 10/11.....kowg rase saper mng...msti antara big 4 an...
tp liverpool skang mkin mrosot...trok
tol...tp pape pon bpl musim ni bez glew..sngit nk mmpos 2..jore mst antra mu,clsea & arsenal...

Kte mula dgn chmpion msim lps dlu...sape lg kalo bkn
MANCHESTER UNITED....






Club Information


League: Premier League (Eng)

Nickname: Red Devils

Year Founded: 1878

Location: Manchester, England

Stadium: Old Trafford

Capacity: 68174

Official Website: manutd.com

Record Transfer Fees Paid: £30.75m for Dimitar Berbatov from Tottenham Hotspur in 2008

Record Transfer Fees Received: £80m for Cristiano Ronaldo from Real Madrid in 2009

Average age of players: 25 years

Number of foreigners: 19

Longest serving player: Ryan Giggs (19 years)


MANCHESTER UNITED mempunyai sjrah yg amat gmilang..trutamanya smnjak Sir Alex Ferguson mnjadi pngurus.....adakah msim ni mereka akn mng lg... Nmun prestasi mrka stakat ini krg cmrlang brbanding msim lpas..
Perkara ni berlaku sejak perpindahan rekod dunia ristiano Ronaldo pada musim lepas.. mahal nak mampos..
Tapi mereka msih mmiliki sorg bintang yg sgt lincah,tajam dan brtenaga... dia lah Wayne Rooney yg dbeli dr Everton dgn nilai 20 juta... dia mmperkenalkn drinya kpd dnia dgn mnjringkn htrik ktika debut mnntg Fenerbahce.. smnjk i2 bliau tros dgeruni oleh smua bek di dnia...
Namum persoalannya adakah dia dpt mmbntu RED DEVILS mrgkol kjuaraan liga kali ke-4 bturut2......





Seterosnya...CHELSEA....

Club Information

League: Premier League ( Eng)
Nickname: The Blues
Year Founded: 1905
Location: London, England
Stadium: Stamford Bridge
Capacity: 42420
Official Website: chelseafc.com
Record Transfer Fees Paid: £30m for Andriy Shevchenko from AC Milan in 2006
Record Transfer Fees Received: £24.46m for Arjen Robben from Real Madrid in 2007
Average age of players: 27 years
Number of foreigners: 20
Longest serving player: John Terry (11 years)


Chelsea di bwh Carlo Ancelotti mmiliki rekod yg sgt hbat.. mereka tlh mnjdi sbuah psukan yg sgt kuat.. mereka tlh mncapai zman kgmilangn ktika d bwh kndalian Jose Mouri
nho.... msim ini The Blues brazam utk mrangkol kjuaraan liga dan liga juara2.. di mne mereka trsungkor dgn amat sadis skali... adakah msim ini mnjadi tuah utk mrk...
Frank Lampard mrupakn tonngak utama Chelsea yg mmainkn pranan sbg pghubung antara perthanan dan serangan.. stakat ini bliau tlh mmainkn pranan dgn sgt baik dan dianggap antara midfield trbaik di dunia.... mmliki bdn yg sasa,tndangan padu,hntaran tepat dan pnyudah yg tajam mnjadikn bliau sbaris dgn lgenda The Blues yg lain...



Tidak dlupakn cbrn yg dberi oleh ARSENAL.....

Club Information

League: Premier League (Eng)
Nickname: The Gunners
Year Founded: 1886
Location: London, England
Stadium: Emirates Stadium
Capacity: 60000
Official Website: arsenal.com
Record Transfer Fees Paid: £15m for Andrei Arshavin from Zenit St Petersburg in 2009
Record Transfer Fees Received: £23.5m for Nicolas Anelka from Real Mad rid in 1999
Average age of players: 23 years
Number of foreigners: 30
Longest serving player: Johan Djourou (7 years)



The Gunners mrupakn brisan muda yg sgt brbakat.. Arsene Wenger brjaya menerapkn prmainan yg sgt cntik dlm psukan arsenal.. malahan pmain2nya mmiliki fzikal yg sgt kecil brbnding club len.. namun dgn umo yg msih mda mereka mmpunyai masa dpn yg sgt crah.. Arsenal mncapai zaman kgmilangan ktika pasukan trsebot dbarisi Henry,Viera,Pires,Bergkamp dll... mereka brjaya mrgkol kjuaraan liga tnpa klh skalipon... nmon ia telah mnjadi sjarah...

Cesc Fabregas mrupakn tonggak Gunners wlaupon umo bru mncecah 22 taon mei ini.. tlh dlntik sbg kapten ktika brumo 21 taon... gaya prmainan yg mtang tdk mnggambrkn umornya yg sbnr..wlaupon masih mda nmun tlh diakui sbg antara midfield trbek di dunia.. adakah bliau dpt memacu psuknnya mnjuarai lga... mrka sdh 4 taon x mmenangi sbrg kjuaraan utama... peminat Gunners sgt dhgakn kjayaan....




Sape la mng epl ni..............
kta sme2 skong psukan kta..........
dan tggu hgga akhir msim......



WE LOVE FOOTBALL..!!





video


thank you

by: telor mata keranjang

Rambut

Bismillahirrahmanirrahim


yeah..bertemu kembali..haha..aq pon naek bsan asek maen rmbut je..so..kali ini aq nak cite sal rambut lah !! ini lah antara topik kegemaran remaja2 zaman skrang..kalo x psal Chelsea,Liverpool atau Dota..rmbut la topiknye..ye la..bgi sstengah insan..rmbut merupakan antara aset terpenting bgi mereka..lagi2 mreka yang mmg ensem!! kalo rmbut x mengikut pengedaran zaman kadang2 orang akan ckap kite kuno..hmm..manusia..ikut jela..


msti kowg pnah dngr kan orang ckp yg rmbut itu umpama mahkota bgi seorang lelaki..haha..yes..mereka akan sentiasa memastikan rmbut mereka kekal cantik dan sihat dari hari ke hari..segale jenis syampu dan minyak rmbut akan disapukan ke atas kepale mereka..xpe2..pnting jge menjage rmbut nie..nak pikat awek aah katakan..haha..


tpi ari nie aq nak cite sal FESYEN rambut..haha..msti ramai yg nak tau ape fesyen budak2 zaman sekarang nie..xpe..nie aq nak tnjuk skit..mne tau kowg leh buat rujukan untuk rmbut kowg yg strusnye.. ( ',' )..

mamat nie nme NOH SALLEH. dri kumpulan indie HUJAN. rmai anak mude di luar sne mnat gak jnis rmbut camnie..mmg cantik untuk digayekan tpi pyah dowh..haha..perlukan penjagaan yg sempurna dan sifat sabar ( paling kurang kne bela rmbut 3 bulan bru dapat hasil camnie )..kowg pon kne fkirkan cre tdor yg baek ( rmbut cmnie sng gatal )..haha..xpe..ape slahnye mencube..


TERRY nak?? haha..kapten CHELSEA nie dri dlu smpai skrang fesyen rmbut dye ttp sme..x brubah langsung..tngoklah rmbutnye..klakor kan..yang bestnye pasal rmbut dye nie, dye penah upah WAYNE ROONEY suroh potong rmbut dye..lihat hasilnye..haha..xde taste langsung..
p/s: aq cite nie tok bdak2 yg x rti potong rmbut tu, jngan ah jahanamkan rmbut membe!! ( sori ah spe terase ) ..huhu..

yes..kowg msti tau nie spe..DAVID ROBERT JOSEPH BECKHAM a.k.a DAVID BECKHAM..mamat nie mmg hbat sal rmbut..aq admire gile..citarasa fsyen dye mmg mantop..mcam2 style dye da uat..tpi style nie ah pling femes..rambut belah tengah..tpi dak2 form pnggil nie fesyen JIWANG..haha..ade ke dak form kite rmbut camnie?? haha..
da tngok new moon kan? haha..msti kenal mamat vampire nie..ROBERT PATTISON..ramai pompuan jatuh cintan tngok mamat nie..laki pon ade gak..haha..well..sbb kite citer sal rmbut bkan muke..so..rmbut dye pling CUN !!
bagi aq ah kan..rmbut nie pling susah.. ( aq ad try tpi x jdi !! )..aq pon x tau bpe bnyak gel dan mse dye abeskan dpan cermin..so..spe2 ade niat nak cbe..silekan..jngan lpe post kat facebook bgi kitaowg komen lak..haha..

XDE DUET??
XDE MASE??
INILAH PENYELESAIAN ANDA..

haha..amacam?? ade berani kowg nak botak balik cam tyme form 4?? kembalikan zaman kegemilangan botak 1 form kite??

spe berani comment meh tngok..haha..

Saturday, January 23, 2010

Fenomena Garena [siri penerokaan game bhg1]

Bismillahirrahmanirrahim

"Double click"























"Login"
"dootx2"
"Ding!Ding!"



















Slmat dtg ke dunia GARENA!!!. Dlm post nih ak nak mmbwa korg smua mndalami satu game yg amat addictive dlm dunia rmaja nih. Sape yg x taw GARENA kan?? ahahaha... sbut jek smua org taw, yg main, yg x main.... kalu die tak taw mmg bkn makhluk dri bumi nih.
btw, sbnarnye garena nih bkn la prmainan nyer, yg org slalu men ialah DOTA, short 4 defense of the ancients. So, ape sbnrnyer Dota neyh?? Dota nih cbang dari game Warcraft, and fungsi garena lak tuk supaya smua bbdak dari sluroh ngara boley men Dota same2 tanpa mngira bangsa, agama dan bahasa. Kirenye game nih memupuk 1Malaysia lah, kot. So basically game Dota nih objektif die sng jek, bunuh player len and atk base diowng. Dgr cam simple kan??
NOT!
Dlm dota nih ade korg kne pilih mcm2 yg trdiri dari grup agility, strength ngan intelligence. So, trpulglah kat korg cmner korg men, asal ikot objktifnyer sudah~
Jadi, utk brmain dota, register kat site GARENA n donlod game Warcraft n u think that ur rdy 2 go rite..??
NOT!
Kalu korg nak men dota kat Garena, 1st skali ak nsihatkan kt kowng tuk try lu men ngan Ai. Ai tuh mnde plak?Sng citer Ai tuh kompter, so klau korg men ngan Ai tuh mknernyer korg men ngan komputer. Bagi taw basic dlu, baru boleh men dgn player btol.

Contoh sneek peek kdlam game Dota

So, bile korang dah grasp the basics of the game, akhirnye barulah korg boleh men Dota di Garena. Tpi ak nsihatkan kpd ssiape yg baru men, brsdialah tuk mndengar prkataan sperti
nub
nOob
sohai
cb!
cb!
cb!
utk mksudnyer, korg carik lah sndiri xD...so slamatbermain dan slamat maju jaya!
p/s: nntikan siri2 penerokaan game yg len xD

bon appetit!!

bismillahirrahmanirrahim

bienvenue en france!! hari ni aku rase aku sengaje nak post topic pasal makanan2 nih.. ye r.. best ape tengok makanan.. lagi r best kalau dapat rase makanan2 tuh.. ari ni aku terase nak post pasal makanan perancis.. haha.. ye r.. perancis ni terkenal gak ngan diorang nye makanan.. ratatouille pon berlakon kat situ.. maknyenye memang best r kan makanan kat situ.. ok2 r.. jadi sebagai tatapan nafsu anda sumea.. meh la kite same2 tengok gamba2 ni.. tp gamba je r.. nak makan order sendiri..
~terliur siyes~

jerawat

ASSALAMUALAIKUM



haha.. gambar2 kat atas ni memang dah bese kite tengok pon.. n sesetengah tu dah jdik hobi diorg dah.. ttibe lak ak terasa terpanggil untuk post tajuk sebegini.. aku pon tatau kenape.. tapi sebenarnye mende2 camni la yang sebenarnye berlaku lam masyarakat kite sekarang.. tapi tatau la tu samada orang perasan atau x.. nampak macam remeh je.. ye r.. setakat picit jerawat di pagi2 hari or sebelom tido d pagi2 hari gak (alaa..macam la korang semua tido sblom kol 12 mlm).. tapi tu la.. mende ni cm dh jadi sinonim ngan masyarakat kite sekarang.. yeah!! 1MALAYSIA.. haha..ngarot.. lagipon aku rase mende2 cmni byk berlaku lam malaysia jerk.. bese r iklim khatulistiwa.. panas n lembap sepanjang tahun.. (ak power subj geografi nih tyme kecik2).. jadi ianya telah menggalakkan pertumbuhan kadar kejerawatan di muka2 rakyatnye.. chewahh.. haha.. tapi sebenarnye ape yang ak perhati r.. yang kecoh2 ade jerawat ni orang perempuan je.. ye r kadang2 tu ade hari yang ttibe diorg bgun pagi pastu nampak jerawat hatta kecik mane pon.. stret hilang semangat nak kuar umah.. huh.. malulah sangat tuh.. tapi len lak ngan orang2 laki.. haha..diorang terbalik sket ngan orang perempuan.. kalau jerawat lom ckop 10 atas muke.. stret lak rase x semangat nak kuar umah.. haha.. xde2.. tu kate2 yang agak melampau.. xde r.. orang laki sekarang nih dah x jadik macam tuh.. masing2 dah kononnye menjage penampilan diri tuh.. tu r kadang2 korang akan ternampak laki2 bawak handbag ke beg besar2 ke kat tangan.. (ni dah plek sket ni??).. kononnye bawak r alat2 mekap n macam2 lagilah.. lagipon sekarang ni kat kedai2 cam guardian ke banyak dah jual alat2 cuci muke untuk laki la macam2 laa..
ni namenye garnier..

nivea..

haha..kalau korang pakai ni laju je manjang.. ferrari pon ade

haha.. tu r.. orang zaman sekarang ni nak elakkan jerawat kat muke macam2 diorang wat.. beli pencuci muka tu la ni la.. kadang makin terok pon ade aku tengok.. makin pakai makin berkawah muke.. tengok je nenek moyang kite dulu.. low profile.. xyah beli mende2 ni nye.. membazir.. tengok muke diorang tyme mude2 lu pon ok je.. xde nyer cm bebop lam gempak tuh.. diorang lagi la.. kalau kite sekarang nih disyorkan pakai 2-3 kali sehari alat2 tuh.. diorang tup2 sedar2 dah 5 kali sehari dah wat.. haha.. senang cter amek wudhu' je.. gerenti korang akan basuh muke nyer.. kan dah terjamin kebersihan muke tuh..

tengok brader nih..
haha.. tu je r ape yg aku rase pasal tabiat tipikal orang kite.. selalu sangat pk pasal2 jerawat nih.. tp x salah pon senanye.. nak mencantikkan diri je kan.. lagipon kalau kite sendiri dah disodok dengan gambar2 artis tu artis ni yang nampak macho gler xde jerawat kat muke.. msti r teringin gak nak jadi cmtuh.. ok r.. sampai di sini saje ari ni.. ni aku selitkan sket gamba2 artis yg dimaksodkan td..
fahrin ahmad..duta garnier

aaron aziz.. duta garnier gak..

pertama kali..

bismillahirrahmanirrahim..

huh..permulaan yang baek ye..nampak alim sket gitu orang yang menulis ni kan.. bese r.. mcm la kite kecik2 lu x slalu dgr lagu raihan..
dimulakan dengan bismillah,disudahi dengan alhamdulillah..

jadi sebagai opening kepada blog ni, aku rase ari nih saye nak bercakap pasal tema blog ini.. haha.. tengok je dah tau kan.. ade gambar restoran tuh.. siap ngan lauk pauk yang disediakan lagi..alaa aku tau mane ade orang tak suke kalau sebot pasal makanan.. ckp je r makanan pe pon, x kire r malay ke,chinese ke,indian,japan,france..msti aku tau korang msti tau nye salah satu laa dari makanan2 tuh..x mungkin laa kalau ade gak yang kate tosai tu makanan france lak an?? budut btol org tuh.. haha..lagi2 dok kat malaysia nih..mcm2 kedai makan ade.. kalau terase ari tu mulot ko asyek dok speaking je.. gi la try KFC ke McD ke yang merate bak cendawan tumbuh selepas hujan(mak aii).. power gak peribahasa aku nih.. kalau la ari tuh kepale ko dok geleng2 semacam je tambah lagi ngan lidah ko berbelit belit.. haha.. jangan riso.. ko x sakit pape pon.. tu mknenye ko terase nak pekena kedai mamak r tuh.. tp ko jgn teleng kepale lame2 sangat..sekejap2 geleng.. kang mamak tu ingat ko ngutuk dye lak.. haha.. tapi tu r best nye bile makanan dah ade merate-rate nih.. idop pon makin hepi.. perot pon semakin membesar.. ni ak tau dak2 lepas SPM ni mesti dok rumah sesaje mesti menternak perot nye.. biase r tuh.. ak pon same gak.. hahaha.. huh.. papehal pon.. stay tune la yea.. ak pon nak carik makanan lagi nih.. haha.. susah tol.. asyek lapo je memanjang.. ni kt bawah ni ak selitkan sket makanan yang aku suke makan.. n aku tau ko yang bace ni lagi r suke makan..

huhu..siyes aku lapar nie..